Podcast

The Sitdown #2: Bass Modulators

In deze aflevering van the Sitdown praat Jasmijn met het duo Rick Buijtenhek en Roland Evers, beter bekend als Bass Modulators. Er wordt gepraat over hoe de twee elkaar al kennen sinds de middelbare school en hoe ze sindsdien onafscheidelijk zijn, mede dankzij de gedeelde smaak in muziek.

Vanaf het begin had Bass Modulators maar één doel: tekenen bij toen hét label ScantraxxNadat dit gelukt was, was voor het duo het doel eigenlijk gehaald. Maar na een aantal jaar tevreden te hebben gezeten bij Scantraxx, zochten ze naar een hoger doel: een eigen platenlabel. Zo werd het label Spirit of Hardstyle in 2017 geboren, waar ook Atmozfears, Audiotricz en Noiscontrollers zich bij aansloten. 

En hieruit volgt ook een act samen met Noisecontrollers. Een droom die uitkwam, want de samenwerking met de man van Noisecontrollers, Bas Oskam, stond al jaren op het lijstje. Nadat ze samen de track Holding On uitbrachten, ontstond puur toeval een eigen sound. Met deze sound ontstond er een act in samenwerking met Noiscontrollers, NCBM. 

Ook wordt er in deze aflevering uitgevoerd gesproken over één van de grootste kansen die Bass Modulators kreeg: het maken van het anthem voor Defqon 1. (editie 2016). Een geweldige uitdaging, maar achteraf een enorm valkuil.

Check de gehele aflevering hieronder:

 Check de aflevering:

Comment here