Releases

Bass Modulators komt met extended versie van album ‘Limitless’

Na de release van hun allereerste album ‘Limitless’ in september 2018 komt Bass Modulators vandaag met vier extended versies van een aantal originele nummers van hun album. Drie daarvan zijn ‘Warrior’, ‘Limitless’ en ‘Comeback’. 

Hoewel het euforische duo al een tijdje meedraait in de hardstyle scene, brachten ze vorig jaar pas hun eerste album uit genaamd ‘Limitless’. Het album ging in premiere op Defqon 1 en werd duidelijk goed ontvangen door het publiek. Vooral ‘Warrior’ zorgde voor een kippenvel momentje bij de pre-party in de Blue stage. Door duizenden lichtjes en aanstekers die zwaaiden op het nummer met de mooie vocals. Als klap op de vuurpijl werd hun nummer ‘Change the world’, in combinatie met lasers en vuurwerk, in de zaterdag eindshow gedraaid.

EP

De twee heren zijn lekker bezig en komen nu met vier Extended versies van hun nummers in de vorm van EP’s. Hierbij zullen de nummers ‘Warrior’, ‘Limitless’ en ‘Comeback’ op de eerste EP staan. De Extended versies hebben wel een kleine vertraging opgelopen, vertelden Bass Modulators in aflevering 2 van The Sitdown: “Door logistieke redenen is het iets later dan verwacht, maar we verwachten dat iedereen ze nog voor de kerst in huis heeft.” Inmiddels is dit twee maanden later geworden dan de heren voor ogen hadden, maar beter laat dan nooit!

Extended?

Misschien is niet bij iedereen het begrip Extended versies bekend, want wat houdt dit nou in en waarom doen DJ’s dit? Af en toe brengen DJ’s extended versies van al bestaande nummers uit. Het is een langere versie van het originele nummer, soms wel een paar minuten langer dan het origineel. Hierbij kunnen stukken worden herhaald en nieuw materiaal kan worden toegevoegd aan de nummers. 

Maar waarom een langere versie maken van het al bestaande nummer? DJ’s maken de extended versies om te experimenteren met het originele  nummer. Zo zitten er vaak herhalingen, meer instrumentale stukken en veranderingen in die bij de originele mix weggelaten zijn. Deze langere (extended) versies zijn dan ook makkelijker te mixen met andere nummers, omdat het grotendeels instrumentaal is. 

Check het eerste deel van de extended EP’s hier

Comment here