Evenementen

Hardstyle carnaval terug in de tijd en nu

Hardstyle carnaval is de laatste jaren een nieuwe muziekgenre geworden. Het is de gekkigheid van carnaval gecombineerd met dikke kicks. Je viert het waarschijnlijk al jaren of misschien dit jaar voor het eerst. Maar waar komt carnaval precies vandaan? We nemen je even mee in het verleden voor een korte uitleg over dit uitbundige feest en geven je ook wat tips en weetjes over de huidige editie ervan.

Van oorsprong is carnaval een katholiek feest dat gevierd wordt voor het vasten begint. Carnaval is een soort vertaling van het Italiaanse gemaskerd bal. Denk hierbij aan het Venetiaanse Carnaval waarbij een optocht plaats vond die in het teken stond van maskers. Ook alle toeschouwers droegen hierbij maskers. Het woord carnaval kan afgeleid zijn van het Latijnse woord: carne vale, wat ‘vaarwel aan het vlees’ betekent. Dit verwijst naar de veertig dagen voor Pasen waarin Christenen geen vlees mochten eten. Ook zou het zo kunnen zijn dat het woord een verbastering is van het Latijnse woord carrus navalis, wat scheepswagen betekent: een verwijzing naar de carnavalswagens tijdens de optochten die worden gehouden.

De geschiedenis van hardstyle en carnaval

Het begon allemaal met carnavalswagens die de mensen tijdens de optocht, met een bepaald thema, ook een flinke dosis aan muziek gaven. Dit werd steeds uitgebreider en op een gegeven moment kwam er zelfs en DJ-booth op deze wagens met veel speakers. De ludieke en themagerichte carnavalswagens met poppen erop, veranderde in een soort stampwagens. Deze stampwagens probeerden elkaar in een optocht te overtreffen met geluid en carnavalsplaten die gemixt waren tot hardstyletracks. Deze wagens waren het begin van de hardstyle carnaval.

Op een gegeven moment kwamen er zelfs artiesten optreden op zulke wagens en besloten de verschillende wagens samen te gaan werken om een groot evenement te maken. De geluidssystemen van de wagens werden aan elkaar aangesloten en zo ontstond er een nieuw evenement toegankelijk voor publiek. Met carnaval zijn er door heel Brabant zulk soort evenementen terug te vinden.

Verschillende artiesten vinden dit nieuwe muziekgenre helemaal geweldig. Voor sommige artiesten was het in het begin nog even wennen, zo geeft Partyraiser aan: ‘Zelf ben ik niet zo’n groot carnaval fan maar dat komt omdat ik er niet mee opgegroeid ben in het Westen van Nederland. Toch vind ik de sfeer super, en je kan lekker niet-na-denkende-Hollandse-glorie verwerken in je eigen hardcore beats. Mensen horen dan ineens een super bekend deuntje en dan BAM, die hardcore kick erop. Dat klikt, dat is gaaf en jazeker dat gaat los! Weetje…. misschien vind ik het stiekem toch best wel leuk.’

Partyraiser tijdens carnaval 2018 met zijn vrouw, zwager en zus.

Hardstyle carnaval festivals

Om je een idee te geven van wat er allemaal met carnaval te doen is rondom hardstyle, hebben we een aantal evenementen op een rij gezet. Hierbij hebben we alle informatie voor je vermeld die je nodig hebt om er naartoe te kunnen gaan. 

Evenementen zaterdag

– Karnaval Festival Moergestel 12.00 tot 22.30 UITVERKOCHT
– Confettival Eindhoven 14.00 tot 23.00 
Tickets: http://confettival.nl/

Evenementen zondag

– Mega Outdoor Carnavals Party Udenhout 15.00 tot 21.00
Tickets:https://www.mocpudenhout.nl/tickets/
– Karnaval Festival Moergestel 14.30 tot 21.30 UITVERKOCHT
– Confettival Eindhoven 14.00 tot 23.00
Tickets:http://confettival.nl/

Evenementen maandag

– Het Stuiterbal Haghorst 14.00 tot 23.30
Tickets:http://www.hetstuiterbal.nl/kaarten

Evenementen dinsdag

– Carnabal Schijndel 16.00 tot 22.00
Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/carnabal-2019

Afgelast

Het gebeurt elk jaar wel een keer dat er een hardstyle carnaval feest wordt afgelast door verschillende omstandigheden. Dit jaar gaat XXlerator Carnaval niet door wegens verschillende productionele en commerciële factoren.  De organisator Matrixx geeft aan dat ze de kwaliteit van het evenement niet meer kunnen waarborgen op deze manier.

Een aantal hardstyle carnavals tracks van dit jaar

– Niet te lauw – Schorre chef en mc vals ft Dj Bestia
– Primeshock – Op De Camping (DJ Tool)
– Lamme Frans – De Zuipschuit (Primeshock Hardstyle Carnaval Bootleg)
– Alphaverb & Intractable One – Destination Nowhere (Primeshock’s Kedeng Kedeng Edit)
– Lawineboys ft. DJ Jerome – Lawinesong (Primeshock Hardstyle Carnaval Bootleg)
– Da Tweekaz & De Alpenzusjes – Naar Back & Forthermeister (Primeshock Hardstyle Carnaval Mashup)
– Zanger Rinus – De Straat Is Mijn Camping (Primeshock Hardstyle Carnaval Bootleg)
– Maarten – Stamp Op De Grond (Primeshock Hardstyle Carnaval Bootleg)

Deenis: Hardstyle carnaval 2019 – Karnaval Festival Warmup Mix 

Karnaval Festival 2019 – Warm up mix Feestchaserz

Banner van Facebook Karnaval Festival
Bron achtergrond informatie, klik hier

Comment here